onsdag den 12. februar 2014

5 nye Danmarksrekorder - og besøg fra Danmark

Birgitte skriver. Torsdag d. 13. februar 2014:

For knapt 3 uger siden ankom vi til Tocumwal efter næsten 3 måneder i Stonefield.

Og vi nyder at være her. Vi har lejet et lille hus og vi er medlem af Southern Riverina Gliding Club i Tocumwal, hvor tidligere verdensmester, Ingo Renner, er chefinstruktør.

Alle er venlige og imødekommende, og VBJ står godt og sikkert på pladsen.

Vi har haft nogle gode flyvninger, og det er nemt at flyve her, for der er god termik, men også gode udelandingsmuligheder.

I lørdags skulle vi få 43 grader over et stort område, og det gav mulighed for en stor trekant. Vi deklarerede 760 km FAI trekant og startede kl. 13.
 

Inden vi tærsklede ud, så vi en stor støvsky gå til vejrs lidt ude på ruten, så vi tærsklede i 1010 meter og satte kursen direkte mod den synlige boble. Den gav 3,5 m/sek til 2300 meter – en god begyndelse.

Jørgens udsigt i 4000 meters højde
 


Herfra fløj vi mod nordvest med vinden stik imod. Vi kunne se skyer ca. 100 km fremme, men efterhånden som vi nærmede os, fordampede de for næsen af os. Senere blev det dog bedre, og vi havde skytermik på hele resten af turen. 3-4 m/sek til 4500 meter.

Robinvale


Første ben på 235 km fløj vi med 114,5 km/t, men med 20 km/t modvind, var vi optimistiske, for den gældende rekord på 750 km er på 117 km/t. Andet ben var kort, 202 km, så det tog kun 1,5 time, og herfra og hjem gik det fint, for nu havde vi medvind og kunne komme i over 4000 meter.

Vi besluttede en høj hjemtærskling, for på turen blev vi opmærksomme på, at vi måske kunne slå den eksisterende rekord på fri distance trekant også. Vi var således hjemme over pladsen i 1700 meter og fortsatte mod syd med McCready 1. 

Da vi landede efter en flyvetur på 6½ time, havde vi lavet en FAI trekant på 810 km.

Derfor har vi anmeldt følgende Danmarksrekord-forsøg for 2-sædet svævefly, max. 20 meter spændvidde:

1.       Deklareret distance trekant, 760 km
2.       Fri distance trekant, 810 km
3.       Deklareret distance, max. 3 vendepunkter, 760 km
4.       Hastighedsrekord, 500 km trekant. 133 km/t
5.       Hastighedsrekord, 750 km trekant, 133 km/t


Ingo Renner og Judy lykønsker


Vores 810 km trekant - på et Danmarkskort
I søndags var vi til middag hos Judy og Ingo Renner. Imens vi var der, kom der besked om, at der var en bush fire 50 km fra os i retning mod sydvest. Og det var sydvesten vind, så vi var nervøse for, om ilden ville komme til Tocumwal. De næste par dage kunne vi lufte røg, og sigtbarheden var ringe, men ilden bredte sig heldigvis ikke i vores retning. Det er altså smadder uhyggeligt med de brande så tæt på.

Mandag var vi til middag hos Glenda og Neil, hvor også Roger bor til leje på deres bed and breakfast. Det var selvfølgelig også rigtig hyggeligt, men vi har ikke har flyvevejr de seneste par dage.

Tirsdag eftermiddag kom Thomas Grove fra Herning Svæveflyveklub til Tocumwal sammen med hans kone, Helle. De bliver her et par dage. I går fløj Thomas og Jørgen en tur mod nord. Det var godt nok varmt, men termikken var ikke så god, så det ”kun” til 165 mod nord, inden de vendte om. 
De næste par dage byder ikke på flyvevejr, men til gengæld er vi lige blevet interviewet til den lokale uge-avis. Jeg skriver lidt om det om et par dage

Mange hilsener

Birgitte


1 kommentar: