torsdag den 27. februar 2014

500 km ud/hjem med 129 km/t


Birgitte skriver. Torsdag d. 27. februar 2014


Mandag d. 24. februar 2014 blev nok den sidste dag i denne sæson, hvor der ville være mulighed for at lave Danmarksrekorder, for dagene er ikke så lange, som de har været, og temperaturerne er heller ikke helt så høje mere (heldigvis?)

Ved morgenens gennemgang af rekordlisten faldt valget derfor på Ole Arndt og Jøns' hastighedsrekord på 500 km ud/hjem med 119,7 km/t. Vejrudsigten lovede godt vejr mod vest og mod nord, selvom basen "kun" ville blive ca. 9000' og termikken omkring 3 m/sek.

Jørgen tog på flyvepladsen om formiddagen, hvor det ikke var så varmt. Han tankede benzin og 80 liter vand. Så var Julie på max. vægt: 800 kg. Vi valgte at lægge opgaven mod vest-nordvest. Vinden ville være svag, så den behøvede vi ikke at bekymre os om.

Vi tog ud på flyvepladsen efter frokost, hoppede i cockpittet og startede kl. 13.30. De første cumulusser startede samtidig med os, så det passede fint. Vi tærsklede ud i 1400 meter kl. 14 og satte kursen mod vendepunktet. Termikken var som forventet, og det gik i fin stil mod vest.

Deniliquin - en storby 55 km nordvest for Tocumwal

Den første time fløj vi 140 km, men senere var termikken ikke så god, så vores gennemsnitshastighed den næste time var kun 105 km/t. Heller ikke den næste times tid bød på kraftig termik, men efter 3 timers flyvning var vores hastighed på 122 km/t og vi fortsatte hjemad med McCready 1 og 145 km/t.

Vi var hjemme i 700 meter, så vi kunne godt have fløjet lidt hurtigere, men det var der jo ingen grund til.

I søndags stod vi op til en lidt træls mail fra Rasmus: At han have fået besked fra Peter Toft, at vi har haft indbrud i hytten på Arnborg. Jørgen kontaktede Gumme, som ringede til Jannie, der bor på pladsen. Hun inspicerede huset og fandt, at der ikke var rodet rundt i noget, og at der tilsyneladende heller ikke er stjålet noget.           

                                          


Hun fortalte, at der har været lignende indbrud for et par måneder siden, og at politiets teori er, at det er  drengestreger. Nu håber vi, at de bliver fanget på video overvågningen, hvis de kommer igen.





Jannie har været en stor hjælp. Hun har fjernet glasskår og støvsuget. Hun har anmeldt indbruddet til politiet, og hun har blændet ruden af.





 TUSINDE TAK FOR HJÆLPEN, JANNIE - og tak for hjælpen til Peter Toft, til Rasmus og til Gumme.


Den varmeste del af sæsonen er slut nu. Men I skal alligevel ikke snydes for et par sommerbilleder

















 I dag, torsdag, har Jørgen fløjet et par passagerstarter med Valda og Kevin, som ejer det hus, vi bor i. De var meget begejstrede, og jeg håber, jeg kan lokke Valda til at skrive lidt om turen her på bloggen.








                                        
 



Summary Thu
Feb 27
Fri
Feb 28
Sat
Mar 1
Sun
Mar 2
Mon
Mar 3
Tue
Mar 4
Wed
Mar 5
sunny
Sunny
thunderstorms
Thunder-
storms
showers
Showers
mostly sunny
Mostly sunny
mostly sunny
Mostly sunny
mostly sunny
Mostly sunny
showers
Showers
Maximum 29°C 28°C 28°C 31°C 32°C 33°C 30°C
Minimum 11°C 14°C 16°C 15°C 17°C 18°C 18°C

















































































































Ingen kommentarer:

Send en kommentar